Monday, July 28, 2008

Home » » Rose Chocolate Decoration

Rose Chocolate Decoration

Alhamdulillah, akhirnya dapat update di blog ni. Maaf pada semua, sbb ada masalah teknikal sebelum ni sbb tu x dpt update.

27 July lepas, saya mengikuti Kelas Chocolate Deco anjuran kak zati di Pekan, Pahang. Pada sesiapa yang berminat nak blaja, boleh ke laman web kak zati (http://zatidhati.fotopages.com). Selain kelas choc deco, kak zati menganjurkan pelbagai jenis kelas yang lain.

Pada kak zati, terima kasih banyak sebab mengajar penuh sabar, melayan karenah student n menyediakan tempat tinggal dan makan. Moga Tuhan membalas jasa baik kak zati sekeluarga.

Ni salah satu kek yang dipelajari, iaitu hiasan rose menggunakan coklat. Buat rose menggunakan coklat x semudah menggunakan cream atau royal icing. kekuatan tangan memang diperlukan. so, pasni mmg kena byk praktis untuk menghasilkan bunga yg lagi cantik.

Sesiapa nak order kek dgn hiasan bunga coklat, sila hubungi saya :)




3 comments:

chomelest said...

waaa kagumnya kek nie.. cantek dan lazat.. hehehehe.. baper harga kek nie kak kalau nak tempah???

@nne_!l!@s said...

nak tanya, berapa harga cake ni and mcm mana if nk bawa utk perjalan jauh, let say kl-jb. tak melt ke coklat tu?

Elleya said...

Chomelest dan @nne,

Maaf sebab lambat reply, x prasan ada msg kat sini.

kek ni harganya Rm45 utk 1kg (kek coklat beserta hiasan rose coklat), kalau 2kg = rm80. Rose coklat tu tahan panas, tidak cair, jadi xde masalah kalau perjalanan jauh dr kl-jb. Sebab saya pernah bawa kek ni dr pahang-kl, mmg still elok dan x cair.

Kalau berminat, bole email/sms saya di 017-3557734

 

Blogger Templates | Design by Elleya@Lovelycakes 2011